Διαδρομή Παλιά Στράτα

Από 60€ το άτομο

Διαδρομή Παλιά Στράτα

Από 60€ το άτομο

Μια βόλτα στην φύση συνοδεύει την ψυχή πίσω στο σπίτι, Mary Davis

1. Περιγραφή

Η Παλιά Στράτα, όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι διαδρομή σε αρχαίο μονοπάτι που χρησιμοποιούνταν για εμπορικούς σκοπούς και για επικοινωνία μεταξύ των χωριών. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού μάλιστα αποτελεί κομμάτι της αρχαίας οδού που ένωνε την Μινώα με την Αιγιάλη. Περπατάμε αυτό το αρχαίο μονοπάτι που ξεκινάει από τον όρμο Αιγιάλης και τελειώνει στο πασίγνωστο μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας. Μια υπέροχη διαδρομή που τονώνει σώμα και μυαλό. Ελάτε μαζί μας σε μια πεζοπορία με την καθοδήγηση των ικανών οδηγών μας. Θα περάσουμε από κάποια σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα καθώς ανεβαίνουμε το βουνό και παράλληλα χαζεύουμε την ανεπανάληπτη θέα της θάλασσας!

Η παλιά στράτα, όπως ονομάζεται ακόμα και σήμερα, είναι η δημοφιλέστερη διαδρομή μεγάλης απόστασης για να απολαύσετε. Περνάμε από κορυφογραμμή βουνού σε υψόμετρο 350 – 400 μ. μέσω παραθαλάσσιας διαδρομής.

Αναχωρούμε από τον Ποταμό, ένα χωριό πάνω από το λιμάνι της Αιγιάλης, σε μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, χωρίς σημαντικές υψομετρικές διακυμάνσεις. Κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν προτού φτάσουμε στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας: ο Ασφοντυλίτης είναι ένας εγκαταλελειμένος αγροτικός οικισμός με σπίτια φτιαγμένα από ξερολιθιά. Επίσης, ανακαλύπτουμε την περιοχή Κάψαλα όπου οι μοναχοί έμεναν σε φυσικές σπηλιές προτού χτιστεί το μοναστήρι.

Θαυμάστε την ανυπέρβλητη θέα της θάλασσας του «Απέραντου Γαλάζιου» και επιτέλους μπείτε στο εμβληματικό μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, το δεύτερο παλαιότερο μοναστήρι της Ελλάδας. Μετά την επίσκεψη, απολαύστε μια βόλτα στα στενά της όμορφης Χώρας όπου θα γευματίσουμε σε ταβέρνα.

3. Χρήσιμες Πληροφορίες

Start: Potamos
End: Chora
Length: 13 km (8 miles)
Timing: 8 hrs

3. Επιπλέον Πληροφορίες

Συμπεριλαμβάνεται: Επίσκεψη με συνοδό στο μοναστήρι, γεύμα, μεταφορά.
Δεν συμπεριλαμβάνεται: Ποτά.

Μην ξεχάσετε: Παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο, 1 λ. μπουκάλι νερό, φωτογραφική μηχανή.

4. Τιμή

Μεμονωμένου: 70€ / άτομο
Γκρουπ: 60€ / άτομο (πάνω από 6 άτομα)

5. Ο Καιρός Τώρα

Περισσότερες Περιπέτειες

Λαχταρώ να ζήσω ώστε να μπορώ να εξερευνώ ο,τιδήποτε θεωρείται ένας νέος κόσμος για μένα και τίποτα λιγότερο, Oscar Wilde