Διαδρομή Παν

Από 68€ το άτομο

Διαδρομή Παν

Από 68€ το άτομο

Hodos (οδός) και phile (φίλος): λάτρης των δρόμων ή ακόμα καλύτερα κάποιος που του αρέσει το ταξίδι

1. Περιγραφή

Εάν σας αρέσει το άγριο και απρόσμενο, αυτή η διαδρομή είναι για εσάς. Ξεκινάμε από το όμορφο χωριό Λαγκάδα και τελειώνουμε στην μικρή εκκλησία του Σταυρού, κρυμμένη ψηλά στην κορυφογραμμή του βουνού Κρίκελος (ή Κρούκελος). Μια διαδρομή γεμάτη από φυσική ομορφιά καθώς περπατάμε δίπλα στους θεαματικούς γκρεμούς και απολαμβάνουμε την θέα της θάλασσας. Θα περάσουμε από το μοναστήρι Αγ. Ιωάννης Θεολόγος και θα περπατήσουμε στην «αθέατη» πλευρά του νησιού. Αυτό είναι το μονοπάτι που κάποτε έπαιρναν οι βοσκοί για να φτάσουν στα χωράφια τους, πάνω στα βουνό.

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί για να αποφύγουμε την ζέστη. Σημείο εκκίνησης είναι η Λαγκάδα, το χωριό που βρίσκεται απέναντι από τα Θολάρια, σε υψόμετρο 225 μ. Θαυμάστε την μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και βυζαντινές εκκλησίες σε ένα από τα γραφικότερα χωριά του νησιού.

Το μονοπάτι Νο 5 περνάει από τον μικρό οικισμό του Στρούμπου – «το χωριό με τα 12 σπίτια και τους 13 φούρνους», όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό. Μια διαδρομή γεμάτη με φραγκόσυκα, κάκτους και φίκους. Μετά από 30’ ανάβασης, εμφανίζεται μπροστά μας το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Θεολογίτη, σε υψόμετρο 515μ. Ήταν μετόχι του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας. Ανακαινίστηκε πρόσφατα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά βυζαντινής αρχιτεκτονικής είναι εμφανή. Μέσα στην αψίδα, η παρουσία του ψηφιδωτού σταυρού μαρτυρά το πιθανό χτίσιμο του μοναστηριού κατά την διάρκεια της περιόδου της Εικονομαχίας. 

Η πορεία μας είναι σε απότομο και ανομοιόμορφο έδαφος ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε βραχώδεις γκρεμούς και ειδυλλιακά, μοναδικά σημεία που θα σας μείνουν αξέχαστα προτού φτάσουμε στην εκκλησία του Σταυρού. Εδώ, η απόκοσμη θέα θα σας κόψει την ανάσα. 

2. Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη: Λαγκάδα

Τερματισμός: Αιγιάλη

Απόσταση: 9 χλμ

Διάρκεια: 6 – 6,5 ώρες

3. Επιπλέον Πληροφορίες

Συμπεριλαμβάνεται: Συνοδός, μεταφορά από / προς Αιγιάλη.  

Μην ξεχάσετε: Παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο, 1 λίτρο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό, φωτογραφική μηχανή.

4. Τιμή

Μεμονωμένου: από 72€ / άτομο (για 2 άτομα)Γκρουπ: από 68€ / άτομο (για πάνω από 2 άτομα)

Περισσότερες Περιπέτειες

Λαχταρώ να ζήσω ώστε να μπορώ να εξερευνώ ο,τιδήποτε θεωρείται ένας νέος κόσμος για μένα και τίποτα λιγότερο, Oscar Wilde